Има ли по-празничен град от Ню Йорк по време на Коледа?

...
Има ли по-празничен град от Ню Йорк по време на Коледа?
Коментари Харесай

Коледа в Ню Йорк: 9 места, на които ще усетите магията й

Има ли по-празничен град от Ню Йорк по време на Коледа? С епични ваканционни атракции, които трансформират небостъргачите и забележителностите на града във магически светлинен пейзаж, метрополисът е придобил легендарен статус за топ празнична дестинация! 

Вижте какъв брой празнична може да е Коледа в Ню Йорк с нашите дребни и огромни хрумвания къде и по какъв начин да ѝ се полюбувате. Ако не понасяте шумните и препълнени места обаче, може да се окаже, че Голямата ябълка не е тъкмо за вас. Защото градът постоянно е претъпкан. Абсолютно задължително – слейте се с тълпите! И дано празниците да стартират! 



Ню Йорк е толкоз прочут с коледния си дух, че даже е вдъхновил известното стихотворение на Климент Мур Кларк Twas the Night before Christmas. Освен това точно един от емблематичните коледни филми –  " Чудото на 34-та улица ", е сниман в Голямата ябълка, а универсалният магазин Macey's и до момента е измежду наложителните места, които да забележим по време на празниците. 

Коледната елха пред Рокфелер център

Не може да не сте виждали прословутата коледната елха пред  " Рокфелер център ". Коледната сцена е необикновено осветена, а дървото тази година е подаяние от семейство от Флорида и е над 70-годишно. Украсено е с над 8 километра лампички и камъни Swarovski. Традиционно кметът на града включва светлините в края на ноември, с което слага началото на празничния сезон.



Витрините на Пето авеню 

Разходете се по Пето авеню, от 34-та до 58-а улица, с цел да разгледате витрините, украсени празнично. Macy's и Barney’s са известни с огромните си и красиви витрини. От опит знам, че тази обиколка постоянно излиза по-дълга от авансово плануваното, по тази причина се облечете топло и комфортно. Не забравяйте и неизменимата чаша топъл шоколад или лате, с цел да се насладите на тази празнична разходка. 



Лешникотрошачката

Балетът " Лешникотрошачката "  в Ню Йорк е просто омагьосващ. С присъединяване на най-талантливите танцьори на света, дружно с маршируващите бойци играчки и внушителното коледно дърво, това шоу е връхната точка на празничния сезон. За тази година най-вероятно всички билети са продадени, само че планирайте в някоя от идващите да се насладите на спектакъла, който обичайно може да бъде гледан от края на ноември до началото на януари. 



Зимното селище на Bank of America

Това зимно населено място в " Брайънт парк " е едно от топ местата през този сезон. Можете да се пързаляте с кънки на лед на пързалката безусловно гратис, като се любувате на Обществената библиотека на Ню Йорк. Освен това можете да купите и чудни дарове и празнични сувенири на базара, а и да се сгреете с чаша парещ шоколад и да опитате сезонните лакомства на търговците.



Празнично шоу с влакчета в Нюйоркската ботаническа градина

Шоуто с влакчета в Ботаническата градина в Ню Йорк е една от големите коледни традиции на града. Повече от 20 дребни модела минават през 150 емблематични забележителности в Ню Йорк, като основават невероятна атмосфера – точна имитация на града. Влакчетата, които се движат през невероятната ботаническа градина, са от всевъзможен вид – действителни пътнически и товарни, както и въодушевени от филмчета като " Томас и другари ".



И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР